17 APR

Getuigenis wekt roepingen

Op 25 april, Roepingenzondag, zijn jonge mensen, die zich serieus de vraag willen stellen wat God nou van hen verlangt, harte uitgenodigd om in alle rust daarover na te denken, te bidden, stil te zijn, erover te horen van anderen en er zelf met anderen over te spreken. Van 13.30 tot 18.00 uur gaan zij in de pastorie van de Breugelse Genovevakerk verbinden zij die vragen met het thema “Getuigenis wekt nieuwe roepingen”, dat Paus Benedictus voor deze roepingenzondag heeft aangereikt.

"Wij zijn ontzettend druk met van alles, maar soms hebben we tussendoor even een moment dat zich deze vragen heel duidelijk aandienen. Deze vragen zijn belangrijk. Ze hebben te maken met het belangrijkste terrein van je bestaan: de vraag wat je écht wilt is bij uitstel de vraag naar je toekomst!", zegt pastoor René Wilming daarover. Wilmink is diocesaan verantwoordelijke voor het roepingen pastoraat. Recent kwam hij in het nieuws met de eerste serie roepingenlessen voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Het thema van deze bijzondere roepingenzondagactiviteit is nagenoeg het zelfde: "Een vraag naar je verlangen, is een vraag naar je geluk. Midden in die vraag ontdekken we ook dat God aan de basis van dat verlangen staat. Dat maak je zelf namelijk niet. Daar kun je niet overal zo maar over spreken. Op zondag 25 april in Breugel is er in ieder geval wel alle gelegenheid voor."

Programma
Parochiekerk St Genoveva BreugelVanaf 13.30 uur: Ontvangst met koffie, thee etc.
14.15 uur: Opening en welkom:
14.30 uur: Inleiding over Abraham door pastoor A. Verest

15.15 uur: Pauze, waarna gesprek aan de hand van vragen

16.00 uur: Getuigenis over roeping door pastor D. Hedebouw
17.00 uur: Eucharistieviering in St. Genovevakerk
18.00 uur Maaltijd en afsluiting

Locatie: Pastorie Sint Genoveva te Breugel, Sint Genovevastraat 16, 5694 AG Son en Breugel. Telefoon 0499-471230
Vanaf CS Eindhoven bereikbaar met buslijn 156 (richting ’s-Hertogenbosch, uitstappen halte Raadhuisplein Son, dan 10 minuten lopen naar de kerk in Breugel)

Aanmelden vóór donderdagavond 22 april via e-mail: rwilmink@bisdomdenbosch.nl

17-04-2010