Nieuws

14 APR

Jongerenprogramma ‘Kraakhelder’ op AM 675

Vanaf donderdag 15 april om 19.00 uur is op de middengolf het radioprogramma Kraakhelder te beluisteren. Vanuit de studio van Radio Maria te ’s-Hertogenbosch zullen de jonge presentatoren Lars Gerfen en Pascal Beukers iedere twee weken een jongerenprogramma uitzenden.

Volgens presentator Pascal Beukers beoogt het programma een frisse blik te werpen op nieuws en achtergronden uit de kerk en de wereld: “We gaan live interviews, muziek, een quiz, diepgang, actualiteiten & activiteiten en nog veel meer de ether in slingeren. Weer een reden voor jongeren om af te stemmen op AM 675.” Ook via internet zijn de uitzendingen te volgen.
 
De dienst Jeugd en Jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch ziet met belangstelling uit naar de uitzendingen van het radioduo. Beide heren wonen in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch dus “de lijntjes naar de jongeren in dit bisdom zijn kort,” meent Beukers. In hun uitzendingen zullen Gerfen en Beukers onder meer aandacht schenken aan de jongerenactiviteiten van het bisdom.
 
In de uitzending van donderdag 15 april wordt onder andere aandacht besteed aan de Euregionale jongerendag te Maastricht. Bij deze feestelijke ontmoeting die door Bisdom Roermond wordt georganiseerd in het kader van haar 450-jarig bestaan, zijn alle jongeren van de aangrenzende bisdommen speciaal welkom. (Aanmelden kan nog, klik hier voor de folder).
14-04-2010