Nieuws

10 APR

Vormelingen hebben de Geest als navigatiesysteem

'GPS: Geest, Parochie en Sacrament'. Dat waren de drie kernwoorden van de Power of Fire Vormseldag 2010 en met die ingredienten gingen de meer dan 1.250 jongens en meisjes een dag aan de slag.
Om 10 uur was er een viering in de kathedraal, waar de bisschop de vormelingen toesprak en hen opriep te vertrouwen in de heilige Geest als richtinggever in hun leven. Na de viering liepen ze met een oorverdovende drumband voorop, in een lange fakkeltocht door de Bossche binnenstad en maakten ze het winkelend publiek deelgenoot van deze feestelijke dag.

In het Bossche Zuiderpark ging het verder. Seminarist Sander Kesseler leidde de vormelingen door een afwisselend programma van zang, dans, gebed en interviewtjes. En daarna werden de laatste restjes energie weggewerkt in het luchtkastelenpark, waar naar hartelust geklommen, gegleden en gesprongen kon worden. De vormelingen kregen allemaal een presentje, een keycord met een minidvd met een trailer en een clip uit het nieuwe catecheseproject, de speelfilm De Verloren Zoon.

In een Picasa foto album kunt u het allemaal nog eens terug zien. En bent u benieuwd naar de mini dvd, dan klikt u hier.

10-04-2010