21 MRT

Ontmoetingsdag met internationale viering op 24 april

Op 24 april wordt een diocesane internationale ontmoetingsdag gehouden in Oisterwijk. Autochtone katholieken uit het zuiden van Nederland worden met name genodigd om de veelkleurige blijde Bossche kerk mee te maken. Het thema is dan ook ‘Kleurrijke eenheid’. Het belooft net als vorig jaar een smaakvol, kleurrijk, warm feest te worden. Dit keer niet op een doordeweekse avond, maar op een vrije zaterdag.

De dag wordt om 14.00 uur geopend in het gemakkelijk bereikbare Durendaelcollege (van Kemenadelaan 5, Oisterwijk). De hele dag is er veel zang, dans, muziek, getuigenis, aanbidding. En natuurlijk zijn er naast de vele ontmoetingsmomenten lekkere hapjes. Om 15.00 uur spreekt migrantenpastor Theo Beusink over kleurijke eenheid in de Wereldkerk. Om 16.30 uur houdt Wil Boers een inleiding over de persoonlijke ontmoeting met Jezus in de aanbidding. Om 17.30 uur start de Eucharistieviering, waarin Mgr. Hurkmans en priesters van verschillende migrantengroepen zullen voorgaan. Een heilige mis volgens de katholieke traditie, maar wel met beweging en veel muziek.

Onder het motto ‘Ontmoet de Wereldkerk’ vond vorig jaar de dag voor de katholieke migranten tijdens het diocesane Geloofsfeest plaats. Iedereen was het er over eens: “Zoiets moet het bisdom veel vaker organiseren!” Het bisdom van ’s-Hertogenbosch wil blijvend aandacht houden voor katholieke migranten, vaak jonge gelovige mensen. Ook in de nieuwe parochies horen zij een eigen plek en inbreng te krijgen, met name onder het speerpunt Kerk en samenleving.

Iedereen welkom, toegang gratis. Voor meer informatie kunt u terecht in uw eigen parochie. Via Egbert van der Laan 06 – 50268080 egbertvanderlaan@filternet.nl kunt u flyers aanvragen.
21-03-2010