Nieuws

02 MRT

Bisschop veroordeelt seksueel misbruik

Bisschop Hurkmans veroordeelt seksueel misbruik van kinderen door geestelijken ten zeerste. Slachtoffers hebben recht op erkenning van het leed dat hen is aangedaan. Hij vraagt slachtoffers zich daarom te melden bij de instelling Hulp & Recht, dat hen helpt hun melding goed te formuleren, zodat deze onderzocht kan worden.

Bij de Instelling Hulp & Recht zijn vanaf zaterdag tot dinsdag 2 maart, 12.00 uur in totaal 34 meldingen van mogelijk seksueel misbuik binnen de katholieke Kerk in Nederland binnengekomen. Dat laat de secretaris van het bestuur, mevrouw Maria ter Steeg, weten.

De aard van de meldingen is divers en loopt uiteen van persoonlijke ervaringen met misbruik tot het hebben gezien of gehoord dat misbruik plaatsvond. De meeste meldingen hebben betrekking op de periode van de jaren ’50 tot ’70 van de vorige eeuw. Hulp & Recht neemt alle meldingen serieus en neemt contact op met alle mensen die zich gemeld hebben. Aan de melders zal ondersteuning aangeboden worden om hun melding zo goed mogelijk te formuleren opdat die nader onderzocht kan worden.

02-03-2010