01 MRT

RKK-uitzendschema 2010 vanuit Sint-Jan

In 2010 wordt iedere zondag vanuit een van de Nederlandse bisdommen de zondagsmis live uitgezonden. Vanaf 7 maart komt de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch aan bod. Bij gelegenheid van de uitzendingen, wordt 10.00 uur voortaan het tijdstip van de zondagse eucharistieviering in de Sint-Jan, een ‘Bosch kwartiertje’ eerder dan het tijdstip voorheen.

Bedoeling van de uitzendingen is om iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanuit verschillende plekken in het land te laten zien. Vanaf 9.35 uur wordt er een spiritueel gesprek uitgezonden dat als context dient voor de eucharistieviering. Op 7 maart is een interview voorzien met de plebaan van de kathedraal, mr. drs. G. van Rossem.

In de loop van dit jaar zullen daarna nog een vijftal televisie-uitzendingen vanuit de Sint-Jan volgen. Eénmaal zal ook een televisiemis vanuit de Sint-Lucaskerk te Den Bosch plaatsvinden, waar de eucharistieviering extra gezinsvriendelijk is. Op deze manier wil de parochie een belangrijke bijdrage geven aan het kerkelijk leven en aan de uitstraling van het katholiek geloof in Nederland.

De programma’s van RKK zijn ongeveer een uur na uitzending via deze website te bekijken.

datum zondag/feest tijd lokatie celebrant

7 maart

3e zondag Veertigdagentijd 10.00 uur Den Bosch / Sint-Janskathedraal plebaan Van Rossem

4e zondag van Pasen 10.00 uur Den Bosch / Sint-Janskathedraal bisschop Hurkmans