29 JAN

Bisschop wijst CDA-ers op hun C

In een nieuwjaarstoespraak voor CDA-ers in Den Bosch heeft bisschop Hurkmans hen op hun C van Christelijk gewezen. "Wanneer ik naar het CDA kijk dan is daar helaas ook de neiging om weg te kruipen achter de scheiding van Kerk en staat. Durven de CDA’ers nog nadruk te leggen op de C?", hield de bisschop zijn gehoor voor.

Verwijzend naar de Q-koortsmis op 31 december in de Sint-Jan, waar patiënten, geitenhouders, artsen, de minister van landbouw, de commissaris van de koningin, diverse burgemeesters en belangenvertegenwoordigers bijeen waren om aansluitend over de Q-koorts te praten, zei de bisschop: "Kerk en staat stonden niet tegenover elkaar, maar met elkaar, om vanuit hun eigen rol een maatschappelijk probleem te bespreken. De bisschop ging niet op de stoel van de minister zitten en andersom ook niet."

De tekst van zijn toespraak is te lezen als PDF.
29-01-2010