26 JAN

Cursus Jongerenpastoraat geprolongeerd

Afgelopen week dinsdag is de jaarlijkse cursus Jongerenpastoraat van start gegaan. Er is een klein maar enthousiast groepje deelnemers begonnen aan deze door het bisdom georganiseerde serie bijeenkomsten. Tom Corstjens beet de spits af met een inleiding over Rooms Katholiek Jongerenpastoraat.

De term jeugd en jongeren wordt binnen de Kerk geregeld nogal breed gebruikt. Voorbeeld hiervan zijn de ´jongeren´koren die 20 jaar geleden zijn opgezet en met dezelfde leden inmiddels nog steeds doorgaan als jong. Een opfrisser van de definitie tieners en jongeren is dus niet overbodig. Verder werd er aandacht besteed aan wat de Katholieke Kerk te bieden heeft aan de jongeren van deze tijd. Tijdens de volgende avonden wordt er aandacht besteed aan Rock Solid, jongerencultuur, het opzetten van een tienergroep in de prachie en het Tienerkwartier (Stichting Samuel)

Meer informatie krijgt u via de afdeling Jeugd en Jongeren van het Bisdom. Zie ook het jongerendeel van deze website.

26-01-2010