15 JAN

Oecumenische ontmoetingsavond in Den Bosch

Woensdag 20 januari 2010 vindt er in Den Bosch een oecumenische bijeenkomst plaats in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen 2010. “Vertel wat je beweegt” is het thema van deze bijeenkomst die wordt georganiseerd door het Bisdom van ’s-Hertogenbosch en de Classis ’s-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk in Nederland.

Christen zijn in een seculiere cultuur
Het programma start om 19.30 uur met een vesperviering in de St.Janskathedraal in Den Bosch en zal worden vervolgd met een lezing van prof. Erik Borgman en prof. Cees Veerman en een plenair gesprek onder leiding van ds. Jan de Vlieger, voorzitter van de classis ’s-Hertogenbosch van de PKN. Het Evangelie in een seculiere cultuur vormt de centrale gedachte achter het thema deze avond.

Twee benaderingen
In de eerste lezing zal prof.Erik Borgman vanuit zijn theologische invalshoek ingaan op vragen als: Wat betekent het ge­lovig christen zijn voor de verhouding met de huidige secu­liere cultuur? Hoe ben je getuige? In de tweede inleiding zal prof. Cees Veerman deze vragen vanuit een maatschappelijke invalshoek benaderen: Wat mag een samenleving van de kerken verwachten. Aan welke getuigenis is behoefte? Welke getuigenis maakt kans van slagen?

19.30 uur   vesperviering St. Jan
20.00 uur   naar de Grote Kerk, Kerkstraat 20, en ontvangst met koffie/ thee
20.30 uur   eerste lezing
21.00 uur   korte pauze
21.15 uur   tweede lezing
21.45 uur   plenair gesprek
22.00 uur   ontmoetingen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Gelegenheidskoor
De vespers zullen gezongen worden door een gelegenheidskoor. Degenen die hieraan mee willen doen worden verzocht op deze dag om 18.30 uur in de St. Janskathedraal te zijn om (eenmalig) te repeteren.
15-01-2010