06 JAN

Sint Norbertusparochie opgericht

Per 1 januari is de nieuwe parochie St. Norbertus opgericht. Het is een fusie van St. Petrus Stoel van Antochië te Berlicum en het Allerheiligst Sacrament te Middelrode. De pastorale eenheid Berlicum-Middelrode houdt op te bestaan. Beide plaatsen behouden hun eigen kerklocatie.

De parochie heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld en gebruikt de tekst Norbertus “Godzoeker in tijden van verandering” als motto. Het pastoraal team bestaat uit pastoor Ben Jansen o.praem (Norbertijn) en pastoraal werkster Lonneke van Vessem. Ter introductie van de nieuwe parochie gaf het bestuur visitekaartjes uit met het nieuwe logo van de parochie en foto’s van beide kerken. De kerstperiode werd aangegrepen om het nieuws wereldkundig te maken met een kerstkaart waarop beide kerken bij elkaar zijn gebracht. Alleen moeten beide kerken de klokken nog gelijk zetten: bij de ene is het nog geen half vier, bij de andere is het al over half vier.
06-01-2010