Nieuws

27 SEP

Kinderen bidden voor kinderen

Op zaterdag 3 oktober bidden kinderen van 8 tot 13 jaar in de Mariakapel van de Sint-Jan de rozenkrans voor kinderen die ziek zijn, onder het motto: ‘Kinderen bidden voor kinderen’.

foto: Jaap van EedenOm 15.00 uur worden de kinderen met hun ouders ontvangen op het Sint-Janscentrum. Vandaar gaan ze een paar honderd meter in processie naar de Sint-Jan. Dat gebeurt onder begeleiding van het kinderkoor de Kisi-Kids en enkele muzikanten. Ze dragen een reuze rozenkrans met zich mee. Om 15.45 uur begint het rozenkransgebed in de Mariakapel, dit duur tot 16.30 uur.

Ook kinderen die hun eerste heilige Communie nog niet hebben gedaan zijn welkom, mits hun ouders ze rustig houden. Vooraf opgeven is niet nodig en het is bovendien gratis. De kinderen krijgen een rozenkransje en het boekje ‘Kinderen van God bidden met Maria’. De Mariakapel is tijdens het rozenkransgebed bestemd voor de kinderen, volwassenen wordt gevraagd buiten de kapel te gaan staan of plaats te nemen in de banken in de kerk zelf. Meer informatie via kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com. Het bisdom Den Bosch beveelt dit initiatief aan vanuit het beleidsspeerpunt huwelijk en gezin.
27-09-2009