15 SEP

Goed nieuws voor stellen met onvervulde kinderwens

Eén op de zes stellen heeft problemen bij het zwanger raken en zoekt hulp. Sinds kort is er in Nederland een gynaecologe, dr. Susanne van der Velden, die werkt met FertilityCare. Dit is een wetenschappelijke methode die op zoek gaat naar de oorzaak van de onvruchtbaarheid. Deze succesvolle wijze van behandelen wordt van harte ondersteund door de Kerk. Op vrijdagavond 18 september aanstaande geeft zij hierover een informatieavond in Oss.

De meeste onvruchtbaarheidsbehandelingen (zoals IVF) hebben als doel: zo snel mogelijk een zwangerschap tot stand brengen. FertilityCare bestudeert eerst wat de oorzaak is van de onvruchtbaarheid, zoals een licht gynaecologische infectie of een onopgemerkte schildklierstoornis. De behandeling richt zich op genezing daarvan zodat er een natuurlijke bevruchting tot stand kan komen. En met succes… Ongeveer de helft van de stellen wordt binnen twee jaar zwanger. Daarbij zijn ook paren die in het verleden een (mislukte) IVF behandeling hebben ondergaan. De kansen hangen ook sterk af per paar, afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van de vrouw en de onderliggende oorzaak.

In Ierland, waar men inmiddels meer dan tien jaar ervaring heeft met FertilityCare, hebben ze recent een feestje gevierd. De 800 (!) kinderen die dankzij deze methode geboren zijn, waren van de partij.
Behalve dat FertilityCare kan helpen om zwanger te worden, geeft het ook inzicht hoe een zwangerschap op een natuurlijke manier kan worden uitgesteld.

De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 18 september aanstaande om 20.00 uur aan de Koornstraat 6b in Oss (bij de Grote Kerk).
Kijk ook op www.fertilitycare.nl.
15-09-2009