Nieuws

08 SEP

Voorbereidingen Romereis in volle gang

De bisdombedevaart naar Rome nadert met rasse schreden. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan het programma, pelgrimsboekje, logistiek draaiboek en de liturgie, vinden de komende weken diverse bijeenkomsten plaats voor deelgroepleiders, deelnemende priesters en diakens en hotelleiders. Zij zullen er op weg naar en in Rome zorg voor dragen dat alles op rolletjes loopt. Althans, zoveel mogelijk, want je hebt niet alles in de hand in de hoofdstad van Italië!

De voorbereidende ontmoetingen zijn – naast het verstrekken van informatie – vooral bedoeld om kennis te maken met elkaar. Want een bedevaart is intensief, ondanks alle goede voorbereidingen wordt er veel gevraagd van medewerkers en deelnemers. Wanneer je je collega-begeleiders dan al wat beter hebt leren kennen weet je wat je aan elkaar hebt. “Eén ding kunnen we garanderen”, zei projectleider Harm Ruiter tijdens de eerste ontmoeting, “er zullen dingen misgaan tijdens de reis, groot of klein, daaraan ontkomen we niet. Maar ónze houding en reactie op onvoorziene gebeurtenissen bepalen hoe de pelgrims na afloop op de bedevaart terug zullen kijken”.

Alle deelgroepleiders die de pelgrims straks door Rome zullen gidsen, zullen tijdens de laatste instructiebijeenkomst naast alle praktische informatie over de reis ook een beschrijving van de vele bezienswaardigheden krijgen, zodat zij hun groepsleden een heleboel interessante wetenswaardigheden over Rome kunnen vertellen.
08-09-2009