Nieuws

20 AUG

Bossche bedevaart naar Roermond

Op zaterdag 29 augustus vindt de jaarlijks terugkerende Bossche bedevaart naar de Kapel van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand in Roermond plaats. Nu de bisdommen ’s-Hertogenbosch en Roermond beide hun 450-jarig jubileum vieren, is dit een gelegenheid waarin gelovigen uit beide bisdommen elkaar kunnen treffen.

Het genadebeeldje van Onze Lieve Vrouw in ´t Zand bevindt zich al eeuwen in de Kapel op deze plek. De legende vertelt dat een Poolse herder het gevonden zou hebben in een waterput. De Kapel, die rijk is aan schilderingen, beeldhouwwerk en gebrandschilderde ramen, is vooral ook bekend vanwege zijn processiegang met ruim 7000 devotietegels. Naast de Kapel is een monumentaal Kruiswegpark aangelegd, dat momenteel wordt gerestaureerd.

De Bossche Bedevaart wordt om 10.30 uur geopend met een plechtige Eucharistieviering, waarin mgr. J. Lescrauwaet zal voorgaan. Het koor ‘Laus Deo’ uit Esbeek onder leiding van Jacques Lemmens verleent zijn muzikale medewerking aan de viering.
Vervolgens kunnen de deelnemers een bezoek brengen aan het Kruiswegpark, of men kan bij de Kapel terecht voor een rozenkrans, een medaille, een kaars, een geschenkboekje of ansichtkaarten. De horeca rond de Kapel in ’t Zand biedt mogelijkheden voor een lunch. De middagdienst van 14.00 uur vormt het besluit van de Bossche Bedevaart.

Meer informatie en aanmelding: klik hier om de brochure te downloaden.
20-08-2009