Nieuws

13 AUG

Standbeeld pater Eustachius in Belo Horizonte

Op 30 augustus, de 66e sterfdag van de zalige pater Eustachius van Lieshout, wordt in de Braziliaanse stad Belo Horizonte een standbeeld van de pater onthuld. Het initiatief voor de oprichting werd genomen door neef Jan van den Boomen. Het metershoge in brons gegoten standbeeld komt bij de kerk te staan, waarvan pater Eustachius zelf bouwpastoor is geweest en waar hij begraven ligt.

Eustachius van Lieshout werd op 3 november 1890 geboren in Aarle-Rixtel. In 1913 trad hij in bij de congregatie van de paters van de Heilige Harten. Van 1925 tot en met 1943 werkte hij als missionaris in Brazilië. Pater Van Lieshout combineerde medische kennis, volksdevotie en gebed. Honderden mensen kwamen dagelijks naar de ‘wonderpater’ om geholpen te worden. In 1940 stond hij in heel Brazilië bekend als genezer van zieken en hij moest vanwege de enorme toeloop van mensen uitwijken van Poà, een industriestad bij Sâo Paulo, naar Belo Horizonte waar hij bouwpastoor werd. Hier overleed hij op 30 augustus 1943 aan een insectenbeet.

Bisschop Hurkmans woonde in 2006 de zaligverklaring van pater Eustachius van Lieshout bij in de Braziliaanse stad Belo Horizonte. Hier kunt u een verslag lezen van die gebeurtenis.
13-08-2009