07 AUG

Romereis is gezinsvriendelijk

De diocesane jubileumbedevaart naar Rome is gezinsvriendelijk. Voor kinderen en tieners tot en met 15 jaar organiseert het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch op een aantal dagen een apart programma, zodat hun ouders deel kunnen nemen aan het centrale programma. In de avonduren is er oppas en worden er activiteiten voor de (oudere) kinderen en tieners georganiseerd.

Lonneke van Zanten is betrokken bij de organisatie van het gezinsprogramma. Volgens haar gaat een heel mooie week worden waar zowel jong als oud het hart van de katholieke Kerk op een eigen manier gaan ervaren. Lonneke: “Zo is er een speurtocht in een oud ruïnegebied, gaan we in een speeltuin picknicken, bezoeken we samen het Colloseum en is er voldoende ruimte voor sport en spel. Ouders hebben op deze manier de gelegenheid deel te nemen aan de het hoofdprogramma. Een deel is ook samen met het hoofdprogramma. Zo zijn we er bij tijdens de openingsmis in de St.Pieter, de audientie met de Paus en de slotmis in de St. Jan-van Lateranen!”

Bij de grote vieringen is er zoveel mogelijk crèche en kinderwoorddienst. De gezinnen worden vanuit het hotel direct met bussen naar de programmalocaties gebracht met een zo kort mogelijke loopafstand. Tijdens excursies worden vooral die locaties aangedaan die voor kinderen interessant en niet te druk zijn. Alle deelnemers aan het gezinsprogramma reizen per trein naar Rome.

07-08-2009