Nieuws

04 AUG

Bisschop Hurkmans bezoekt Meisjeskamp

Hoeveel decibellen een volle eetzaal meisjes kan produceren, zal bisschop Hurkmans niet gauw meer vergeten. Een dag na zijn verjaardag bezocht hij het Meisjeskamp in Nistelrode alwaar met 24 meisjes tussen acht en twaalf jaar de Mis vierde, hun vragen beantwoordde en samen met hen lunchte. Over en weer werd er getrakteerd. De bisschop is een fraaie handgeschilderde mok met de tekst “Meisjeskamp 2009” en een papieren kunstwerk rijker en de meisjes werden verwend met ijs.

Het vragenuurtje verliep als vanzelf en zonder enige schroom. De bisschop vertelde openhartig over zijn hobby's, zijn taken, zijn jeugd, zijn bisschopskleding, de Mis, etc. Op de vraag “waar dat roze keppeltje voor was”, antwoordde hij dat het vooral om de herkenning ging, “maar tijdens de Mis, als Jezus komt, gaat het af. Jezus is immers belangrijker.” “De paus heeft een witte, kardinalen een rode, bisschoppen een paarse en priesters kunnen een zwarte dragen. Net als bij judo eigenlijk, daar heb je ook verschillende kleuren die iets aangeven.”

Het Meisjeskamp is de eerste van de vier jaarlijkse bisdomkampen die deze zomer door het Bisdom van 's-Hertogenbosch wordt georganiseerd. Van 15 tot en met 20 augustus zal het Jongenskamp plaatsvinden. Het Zeilkamp en Survivalkamp volgen de week daarna.


04-08-2009