Nieuws

27 JUN

Bisdomjongeren gaan de zomer in met barbecue

Geheel in Italiaanse stijl zullen een kleine 100 jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch vanavond de zomer tegemoet gaan met een gezamenlijke barbecue in Drunen. Een Italiaanse ijscoboer en optredens van Bisdomband Live4Christ en coverband Billy zullen daarbij voor sfeer zorgen en verwijzen naar het jongerenprogramma van de Romereis die van 25 tot 30 oktober 2009 plaatsvindt.

Hanneke Pelders organiseert de barbecue voor de tweede keer in de pastorietuin van regio Drunen: “Om 18.30 uur beginnen we met de mis. De Italiaanse elementen zijn leuk voor degenen die mee naar Rome gaan, maar wie niet gaat zal ook zeker een gezellige avond beleven.”

Het tuinfeest voor de jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerende afsluiting van het school- en werkjaar die steeds door een andere regio wordt georganiseerd. In 2010 is het de beurt aan regio Cuijck om de barbecue te organiseren.

Het thema Italië is vanwege de jubileumbedevaart naar Rome al eerder aangegrepen voor jongerenactiviteiten. Tijdens de Katholieke Jongerendag op 2 november 2008 pakte het bisdom uit met een grote Italiaanse pizzastand.
27-06-2009