23 JUN

Steeds meer parochies gebruiken ‘Navision’

Een groeiend aantal parochies maakt gebruik van het financieel administratieve systeem ‘Navision’. Het bisdomkantoor in Den Bosch gebruikt het systeem sinds 1 januari dit jaar voor haar financiële administratie en gaat het nu ook gebruiken als relatiebeheer systeem om al haar adres- en correspondentie gegevens centraal te beheren.

De financiële module van Navision is inmiddels afgestemd op parochies die in de toekomst samengaan in een grotere nieuwe parochie. Zo kan het systeem zichtbaar maken hoe verschillende stadswijken of dorpen, bijdragen aan de exploitatie van de nieuwe parochie. Ook het eventueel consolideren van de ‘oude’ parochies, zolang de administraties nog afzonderlijk worden gevoerd, is mogelijk gemaakt. Verder is aan de jaarrekeningen die parochies bij het bisdom indienen te zien dat deze met Navision zijn gemaakt.

Het bisdom gaat de komende tijd parochies die nog niet met Navision werken helpen met de invoering. Adjunct econoom Cees Paauw: “Ik wil benadrukken dat de geplande organisatieveranderingen van het bisdom geen belemmering hoeven te vormen om de overstap naar de financiële module van Navision te maken. In tegendeel, het samengaan van parochies is op financieel terrein gemakkelijker wanneer alle parochies reeds werken met een hetzelfde financieel administratieve systeem.”
23-06-2009