Nieuws

15 JUN

Roepingenreis Jaar vd Priester naar Ars

Op 4 augustus 2009 is het 150 jaar geleden dat Jean-Marie Vianney, de heilige pastoor van Ars, overleed. Naar aanleiding van de sterfdag van deze patroon van de priesters heeft paus Benedictus XVI een ‘Jaar van de Priester’ afgekondigd (19 Juni 2009 - 2010). Het Bossche seminarie sluit hierbij aan met een roepingenreis naar het Franse Ars.

“We gaan op bedevaart naar de plaats waar Vianney jarenlang werkte, naar de kerk waar hij eucharistie vierde en preekte. We willen ons laten bezielen door zijn liefde tot God en tot de mensen. Ook zullen we, in de omgeving van Ars, op zoek gaan naar sporen van het Christendom uit de eerste eeuwen van onze jaartelling,” vertelt Filip De Rijcke, rector van de Bossche priesteropleiding. Bijzonder is dat bisschop Hurkmans besloten heeft om in dit bijzondere jaar mee te gaan op de roepingenreis van het Sint-Janscentrum.

Praktische informatie
Ben je een jonge man en denk je wel eens na of het priesterschap iets voor jou is? Ga mee naar Ars, met onze bisschop, met priesters en andere jongeren die net als jij op zoek zijn naar Gods wil met hun leven. Verlaat voor enkele dagen je alledaagse omgeving en ontdek de diepste verlangens die God in jouw hart heeft gelegd. Vind bezieling en herbronning op de plaatsen waar de patroon van de priesters zijn leven ten dienste stelde van God en van de medemensen.
De reis vindt plaats van 17 – 22 augustus 2009. Neem voor verdere informatie contact op met het seminarie: fderycke@sint-janscentrum.nl of 073-612305515-06-2009