Nieuws

02 JUN

860 KISI-kids op festival in Oostenrijk

Met het thema “Mitten unter euch” (Temidden onder jullie) vond tijdens het Pinksterweekend van 30 mei tot 1 juni in het Oostenrijkse Gmunden het KISI-Fest plaats met vele honderden KISI-kids uit verschillende Europese landen.

De Nederlandse KISI-kids werden vertegenwoordigd door de 24-jarige Sanne van der Spek, die vanaf volgend schooljaar een jaar lang in Oostenrijk een opleidingsjaar in het kader van de KISI-kids gaat volgen. Sanne: “Door middel van een webcamverbinding konden ook de Nederlandse KISI-kids een deel van het KISI-Festprogramma in Helmond meebeleven. De grote zaal van het Oostenrijkse Congresscentrum bood ruimte voor de 860 deelnemers. Na de wekelijkse radio-uitzending op de Oostenrijkse Radio Maria vond er een contactmoment met Nederland plaats. Het was heel leuk om al die bekende gezichten terug te zien. Dit weekend ging ook een nieuwe musical in premiere, maar daar zullen we in Nederland nog even op moeten wachten.”

Op het programma stonden ondermeer outdoor-activiteiten, een poppentheater, een rondvaarttocht op de Traunsee en een aantal vieringen. Volgend jaar zal er opnieuw een KISI-Fest worden gehouden. Met een groeiende groep KISI-kids in Nederland zal er binnenkort in 's-Hertogenbosch een vaste Nederlandse afdeling van de KISI-kids worden gevestigd.

Voor meer informatie over KISI-kids, zie www.kisi.nl 


02-06-2009