Nieuws

28 MEI

Priesterwijding op 6 juni

Zaterdag 6 juni zullen Stefan Schevers en Henk Janssen door bisschop Hurkmans tot priester gewijd worden om 12.00 uur in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

De 33-jarige Schevers studeerde na het Gymnasium Beekvliet in Sint- Michielsgestel onder meer klassieke theologie aan de universiteit van Tilburg en volgde een schakeljaar op de priesteropleiding in Den Bosch. Stefan Schevers is medeoprichter en voorzitter geweest van de Studentenvereniging Peerke Donders in Tilburg en richt zich vooral op activiteiten voor jongeren in de Kerk. Momenteel loopt hij stage in de pastorale eenheid Bergeijk.

Henk Janssen is 60 jaar en besloot na het overlijden van zijn vrouw in 2000 om priester te worden. Hij heeft vier volwassen kinderen. Hij werkte tijdens zijn priesteropleiding aan de Katholieke Theologische Faculteit Utrecht en het Sint-Janscentrum in Den Bosch als regionaal handhavingscoördinator milieu bij de Provincie Gelderland. Ook was hij twee keer wethouder in de gemeente Ubbergen. Henk Janssen wil als priester aanwezig zijn op sleutelmomenten in het leven van mensen, zoals bij geboorte, overlijden, aangaan en verbreken van relaties, ziekte en werkloosheid. Hij loopt stage in de pastorale eenheid regio Mill.
28-05-2009