27 MEI

Nog vier dagen kan men zich inschrijven voor de bedevaart naar Rome, die het bisdom in de herfstvakantie houdt om zijn jubileum luister bij te zetten. Na het Geloofsfeest - dat afgelopen maand plaatsvond in Den Bosch - is deze pelgrimage het laatste grote evenement in het kader van het 450-jarig bestaan van het Bossche bisdom, waarmee tevens het jubeljaar wordt afgesloten.

Op 1 juni sluit de inschrijving voor de bisdombedevaart. Alle parochies, groepen en individuele deelnemers moeten hun inschrijfformulieren uiterlijk die dag naar VNB Nationale Bedevaarten opsturen.

Een groot aantal deelnemers en geïnteresseerden heeft tijdens het Geloofsfeest het speciale Rome-podium in de tuin van het Sint-Janscentrum bezocht. Onder het genot van Italiaanse muziek en een ijsje kon men zich al in Rome wanen en kennis maken met reisgenoten.

Veel parochies organiseren in de aanloop naar de bedevaart ook al activiteiten om zich geestelijk voor te bereiden en om andere deelnemers te leren kennen. Zo brengen de Romepelgrims uit de parochies in de Langstraat een bezoek aan de 'kleine Sint-Pieter' in Oudenbosch, en hebben in veel parochies informatieavonden voor geïnteresseerden plaatsgevonden.

Meer informatie over de bedevaart naar Rome vindt u hier.

27-05-2009