18 MEI

Vuur van het Geloofsfeest nu in de parochies

Zaterdag werd het tiendaagse Geloofsfeest feestelijk afgesloten. Via deze website heeft u dagelijks getuige kunnen zijn van dit hoogtepunt van de viering van het 450-jarig jubileum van het Bisdom van 's-Hertogenbosch. Maar daarmee is het nog niet voorbij. Vertegenwoordigers van de parochies van ons bisdom kregen zaterdag een geloofsfeestkaars mee en de zending om de boodschap van dit feest: Hij gelooft in mij! te verkondigen op plaatselijk niveau. Bisschop Hurkmans reisde zondag naar Uden, waar hij de Mis opdroeg in de Petruskerk. De Mis werd rechtstreeks uitgezonden door de KRO.

De internetredactie doet een oproep om foto's die gemaakt zijn van de geloofskaarsen in de parochies te mailen naar redactieadres.

Het diocesane Geloofsfeest was het eerste van een aantal bijzondere projecten in dit jubileumjaar. Andere momenten zijn het Open Kerkweekend 2009 in september en de pelgrimsreis naar Rome in september. Daar hebben zich tot nog toe al een duizendtal deelnemers voor aangemeld, maar wie wil kan zich nog inschrijven voor deze reis in de herfstvakantie van 25 tot 30 oktober 2009. (Meer informatie)
18-05-2009