08 MEI

Feest!

Gospel Boulevard en DJ Steve R.I.O.T. (Brussel) waren naar Den Bosch gekomen om de Parade flink op stelten te zetten. Er was mogelijkheid genoeg om te dansen, wat te drinken in de cocktailbar) en te kletsen!

Geloven is een FEEST en daarom was het feest op de Parade! Op zaterdag 9 mei waren alle jongeren uitgenodigd voor een feestavond. In de aanloop van deze feestavond hebben we verschillende kerkelijke en niet kerkelijke jongeren gevraagd hoe zij feesten, wat een absolute ‘must’ is voor een goed feest en hoe zij kerkelijke feesten vieren. Over één ding waren ze het unaniem eens: Gezelligheid, lekker eten en goeie muziek zijn absoluut een pré!

- Ik kom naar de jongerenavond van het Geloofsfeest toe! Ik vind het fijn om met andere jongeren te zijn uit het bisdom, om ons samen te verdiepen in het geloof maar ook om samen lol te hebben. (Kristel, 20 jaar)
- De leukste feestjes zijn misschien toch wel de praise party’s op tienerkampen waar ik altijd heenga. Iedereen staat te dansen, zingen en hossen omdat God ons reden geeft om te feesten. (Hanne, 25 jaar)
- Ik vier zoveel mogelijk, het leven is maar kort (Nick, 25 jaar)
- Het liefst vier ik feestjes voor anderen, echte highlights zoals trouwerijen en afstuderen. Maar mijn eigen wijdingsfeest was natuurlijk ook heel bijzonder en de poker-face-jes (=pokerfeestjes) met vrienden zijn altijd erg leuk! (Peter, pr. 28 jaar)
- De vastenperiode en Pasen zijn erg belangrijk voor me. Ze zijn echt een tijd om me op God te richten. Zonder goede voorbereidingen, heb je geen geslaagd feest. (Ilke, 18 jaar)
- Ik ben echt een gezelschapsmens, dus als veel mensen om me heen het leuk hebben, heb ik het naar m'n zin. Af en toe een feestje is dus helemaal toppie! (Paula, 22 jaar)
- Ik heb een leuk feest gehad als ik ’s avonds in m'n bed met een glimlach eraan terugdenk en de sombere dingen even kan vergeten. (Joyce, 23 jaar)
- Wij komen ook naar het Geloofsfeest! We kijken ernaar uit om samen met anderen ons geloof te vieren en het is bijzonder dat we dit kunnen uitdragen doordat we midden in het centrum van Den Bosch staan. En uiteraard komen we ook voor de gezelligheid en anderen te ontmoeten! (Hanneke, 28 en Liesbeth, 26 jaar).

Kirsten van Schaik
08-05-2009