Nieuws

08 MEI

Geloofsfeest Dag 1

Deze maand viert het Bisdom van 's-Hertogenbosch haar 450-jarig bestaan. Tien dagen lang, van 8 tot 17 mei is er een bisdombreed Geloofsfeest in de bisschopsstad met als motto: Hij gelooft in mij!

GELOOFSFEEST - VANDAAG 8 MEI


Feestelijke intocht en spectaculaire openinsshow

Vandaag is het dan zover: Het Geloofsfeest begint vanavond om 18.30 uur met een feestelijke openingsstoet waarin parochies hun patroonheiligen meedragen en de deelnemende gilden hun schutspatroon. De tocht begint bij het Sint Janslyceum (en niet zoals eerder aangekondigd bij het provinciehuis) en gaat vandaar naar de Sint Janskathedraal waar om 19.30 uur een gebedsdienst gehouden wordt ter opening van het tiendaagse jubileumfeest. 

Om 20.30 uur is er een spectaculaire openingsshow in de grote tent op de Parade naast de Sint Jan. Laat u meenemen op een artistieke reis vol theater en muziek door 450 jaar bisdom van 's-Hertogenbosch. Aanmelden is niet nodig.

Wie mee wil lopen met de openingstocht, kan de auto parkeren op het Pettelaarpark transferium nabij het provinciehuis (ca 5 minuten lopen van het St Janslyceum). Na de viering kunt u dan met de bus terug naar uw auto.
Na de viering kunt u dan met de bus terug naar uw auto. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Den Bosch.


GELOOFSFEEST - MORGEN 9 MEI


Jongeren: Kerk van de toekomst

Zaterdag wemelen de Parade en de kathedraal van de jeugdige Geloofsfeestdeelnemers. 's Ochtends om 10.30 uur geven de tieners de aftrap van de jaarlijkse Power of Fire-vormelingendag met een eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal. Het feest verplaatst zich vervolgens naar de Parade waar de popgroep CH!PZ zal optreden in de tent.
Daarna gaan de vormelingen in een banieren- en fakkeloptocht naar het Zuiderpark voor hun sportieve middagprogramma, terwijl de andere tieners het programma Rock Solid voorgeschoteld krijgen.
's Avonds is het de beurt aan de jongeren. Zij starten hun feestavond met een workshop, waarna de Parade op stelten gezet wordt met muziek van o.a. Gospel Boulevard en DJ Steve R.I.O.T. uit Brussel.Geloven met al je zintuigen
Vanwege het unieke karakter van het Geloofsfeest zijn ook tieners van 12 tot 15 jaar dit jaar welkom om een deel van de Power of Fire dag mee te maken. Voor een van de onderdelen van het jongerenprogramma 'leent' het bisdom een clubprogramma van het (van oorspong protestante) Youth for Christ. Tieners genieten enorm van Rock Solid, want het sluit helemaal aan bij hun leefwereld. Er komen thema’s aan bod waar zij elke dag mee te maken hebben. Al hun zintuigen worden gebruikt tijdens de flitsende spellen, discussies in groepjes, praktische levenslessen en het praatje uit de Bijbel. Zo leren tieners op een ontspannen manier hun eigen mening te vormen en deze te delen met hun vrienden. Het is een catecheseprogramma dat ook na het Geloofsfeest van waarde kan blijken voor de opbouw van eigentijds jongerenpastoraat.

Feest op de Parade
Geloven is een feest en daarom is het feest op de Parade! Op zaterdag 9 mei zijn alle jongeren uitgenodigd voor een feestavond. Er is volop mogelijkheid om te dansen, wat te drinken in de cocktailbar en te kletsen! In de aanloop naar deze feestavond heeft Kirsten van Schaik van de afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom verschillende kerkelijke en niet kerkelijke jongeren gevraagd hoe zij feesten, wat een absolute ‘must’ is voor een goed feest en hoe zij kerkelijke feesten vieren. Over één ding waren ze het unaniem eens: Gezelligheid, lekker eten en goeie muziek zijn absoluut een pré!
<<LEES MEER>>

 


Verloren Zoon in een hip jasje
Vader: een succesvolle muziekproducer. Twee zonen: de oudste helpt zijn vader in zijn studio, de jongste zoon wil liever z'n eigen muziek maken en keert hen de rug toe. De erfenis, de rappers op straat, het ongeluk, de terugkeer...
Twee aankomende filmers, Sacha Mc en Tim Berkveld, staken voor de vormseldag Power of Fire het verhaal van de Verloren Zoon in een modern jasje. Het resultaat is een film rond hiphop en rap, die een duidelijke boodschap heeft: het is nooit te laat om aan te kloppen bij God, want Hij gelooft in jou!
De film werd gemaakt in opdracht van de afdeling jeugd en jongeren van het bisdom. Hij wordt op zaterdag 9 mei, op de tweede dag van het diocesane Geloofsfeest voor het eerst gebruikt in de catechese. Een heel klein stukje van de film kun je op Youtube zien. Net zoveel om nieuwsgierig te worden en zin te krijgen in meer!


De weersvoorspellingen voor het komende weekeinde zijn redelijk. Zaterdag en ook zondag (Moederdag) houden we kans op zon!

08-05-2009