Nieuws

07 MEI

Jubileumlied

Jubileumlied
Marco Borsato-tekstschrijver Han Koreneef componeerde het themalied “Omdat U in mij gelooft” speciaal voor het bisdomjubileum. Als protestant vindt Koreneef het prachtig dat hij gevraagd is het lied te schrijven, verklaarde hij onlangs tegenover Katholiek Nederland: “Ik kom uit een hervormd nest uit Rosmalen, maar typeer mezelf, ondanks dat ik van de protestantse soberheid houd, als Bourgondiër.”

“Het jubileumlied is een popballad. De tekst begint met gelovige twijfel en eindigt met de zekerheid dat God er voor iedereen is.” Volgens de songwriter is het niet zo gek dat uitgerekend hij gevraagd is dit lied te maken. “In het artiestenwereldje noemen ze me vaak Dominee Koreneef”, zegt de popcomponist, die ooit begon bij het kerkkoor van zijn moeder.

Zanger Lars Gerfen zal het lied tijdens de openingsshow op vrijdag 8 mei samen met zijn band The Fruits ten uitvoer brengen. Lars: “Ik denk dat veel mensen zich herkennen in de twijfel, in de zoektocht die het geloof altijd in zich heeft. Het lied is bovendien heel poëtisch, dus ik hoop dat het niet alleen de 'harde kern' van gelovigen aanspreekt, maar iedereen”.

Via onderstaande afspeelfunctie is “Omdat U in mij gelooft” te beluisteren. Het lied is tevens de eerste track van de gelijknamige CD die tijdens het Geloofsfeest wordt uitgebracht. Naast het jubileumlied staan het themalied voor kinderen, een bijdrage van de KISI-kids, een lofzang van de Sint-Jansmis en een lied van The Fruits op de uitgave. De CD is voor € 5,= te bestellen via 073 612 5488, e-mail: info@bisdomdenbosch.nl07-05-2009