Nieuws

27 APR

Bezoek steigers Sint-Jan tijdens Geloofsfeest

Vanaf zaterdag 9 mei tot en met zondag 17 mei krijgen belangstellenden de unieke kans om een kijkje te nemen op de steigers aan de noordkant van de Sint-Jan. Wegens het grote succes van vorig jaar (Week van de Sint-Jan), krijgen bezoekers dit jaar tijdens het Geloofsfeest opnieuw de gelegenheid om de steigers te bezoeken van dit ‘levende’ nationale monument.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de Sint-Jan al een flinke tijd in de steigers staat. De kathedraal wordt volop gerestaureerd omdat door corrosie van ijzeren verankeringen ernstige schade is ontstaan aan de noord- en westgevel van het noordelijk transept. En die steigers wekken nieuwsgierigheid op; Bosschenaren en bezoekers die de Sint-Jan passeren vragen zich regelmatig af wat er gebeurt achter en op de steigers.

Voor 10 euro kunnen belangstellenden tussen 9 en 17 mei de steigers op. Dit geld komt via de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan ten goede aan de restauratie van de Sint-Jan, nu en in de toekomst. Op grote hoogte vertellen gepassioneerde rondleiders de bezoekers informatieve en verrassende verhalen over het verval en herstel van de Sint-Jan.

Tijdens deze rondleiding staan bezoekers oog in oog met de bekendste bewoners van de Sint-Jan, zoals de Erwtenman, en zien zij hoe de natuurstenen bekleding van de Sint-Jan uiterst secuur en met veel vakwerk wordt hersteld. Want herstel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de kathedraal de komende eeuwen haar bezoekers kan blijven verrassen met haar schoonheid.

Rondleidingen vinden plaats op werkdagen van 16.00 uur tot 19.00 uur, op zaterdag 9 mei van 10.00 uur tot 16.30 uur, op zaterdag 16 mei van 11.00 uur tot 16.30 uur en op zondagen van 13.30 uur tot 16.30 uur. Kaarten voor het steigerbezoek zijn te koop bij de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, aan de Molenstraat 15A en aan de Parade 23 (linker ingang bij Theater aan de Parade).Telefonisch reserveren kan via 0900-2020178 (€0,90 per gesprek) of via www.kringvrienden.nl. Reserveren kan tot vier dagen voor het bezoek. Voor meer informatie over het Geloofsfeest, kijk op www.geloofsfeest.nl
27-04-2009