Nieuws

23 APR

KISI-kids veroveren scholen

De kindermusical van de KISI-kids die gedurende het Geloofsfeest dagelijks zal worden opgevoerd, zal vele honderden kinderen in contact brengen met het evangelieverhaal ‘De barmhartige Vader’. Beginnend op zondag 10 mei op het Kinderfeest, zullen zij een tournee maken langs verschillende basisscholen en cultuurcentra in het bisdom.

Maandagmiddag 11 mei zullen in zorgcentrum Zonhove in Son naar verwachting 200 belangstellenden, waaronder een groep communicanten, op de musical afkomen. Dinsdag 12 mei vinden er twee uitvoeringen plaats in cultuurcentrum de Tiliander te Oisterwijk en woensdag 13 mei zullen zij Boxtel aandoen met een voorstelling voor enkele honderden kinderen van de Amaliaschool en de Molenwijkschool.

Op donderdag 14 mei staan er twee optredens gepland, waaronder op RK basisschool De Troubadour in Rosmalen. Maarliefst 325 kinderen zullen naar de uitvoering gaan kijken. In de voorgesprekken met de school reageerden de kinderen positief. Hadewych Koot bezocht de school in Rosmalen: “We hebben een spiegelverhaal verteld om het bijbelverhaal van de verloren zoon voor de kinderen wat dichterbij te halen. Daarin werd het verhaal vergeleken met een jongen die een Playstation III kreeg en daar helemaal in opging. Kinderen begrepen heel snel de boodschap.” Een van de reacties van de kinderen was: “Als je altijd je maar je zin krijgt, wil dat niet zeggen dat je automatisch gelukkig bent”. Dat is best bijdehand voor die leeftijd.”

De laatste tournee-dag van de musical vindt plaats met drie optredens in Helmond, waarvan een in buurtcentrum De Fonkel en twee uitvoeringen op basisschool Sylvester Bernadette en basisschool De Goede Herder. Op beide scholen zullen zo'n 250 kinderen naar de musical gaan kijken. Op zaterdag 16 mei vanaf 16.00 uur volgt het slotoptreden tijdens het Geloofsfeest in de Bossche binnenstad op het pleintje bij de Arena.

KISI staat voor ‘Kinder singen’ ofwel ‘kinderen zingen’ in het Duits. Het KISI-kids project is afkomstig uit Oostenrijk en is in 1993 gestart door het echtpaar Minichmayr. Begonnen in hun lokale parochie is het KISI-kids project uitgegroeid tot een internationaal musicalproject met 16 CD-producties en 60 optredens per jaar, waar jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers op afkomen. Het uiteindelijke doel is om een zelfstandige vaste Nederlandse groep KISI-kids op te zetten met Den Bosch als vestigingsplaats.
23-04-2009