14 APR

Cuijk begint Pasen met Geloofsfeestkruis

De Martinusparochie te Cuijk begint de eerste week van Pasen met een Geloofsfeest. Van 13 tot en met 19 april vindt in de kloosterkerk in Sint Agatha een feestprogramma plaats rond het Geloofsfeestkruis.

Het programma van deze geloofsweek wordt georganiseerd in samenwerking met de Kruisheren uit Sint Agatha en het Erfgoedcentrum Klooster Sint Aegten. Naast een aantal lezingen, waaronder over bloeiende gemeenschapsopbouw in Haïti (pater Noordermeer) en de schoonheid van het Kruis (diaken Stefan Schevers), is er een Kinder-Paasviering en een Taizéavond.

Door de medewerking van onder andere het Gregoriaans Koor Martinuskerk, organist Tineke Steenbrink, sopraan Evelyn Ziegler en declamaties van Otto S. Lankhorst, zal de Geloofsfeestweek in Cuijk muzikaal worden. Ter afsluiting van de geloofsfeestweek zullen de vespers worden gebeden met het Hoogwaardig Heer Glen Lewandowski osc, magister-generaal van de Kruisheren in Rome.

Voor een volledig programmaoverzicht en meer informatie, klik hier voor de website van de Martinusparochie. Het tournee dat het Geloofsfeestkruis door het bisdom maakt, is te volgen op deze overzichtspagina.

14-04-2009