23 MRT

Bisdom start toezending Parochiebladeninformatie

Het Bisdom van 's-Hertogenbosch gaat meer digitaal communiceren. In navolging van dit voornemen begin dit jaar, is de dienst Communicatie van het bisdom op 23 maart de regelmatige toezending gestart van parochiebladeninformatie aan parochies.

De parochiebladeninformatie omvat nieuwsberichten en achtergrondinformatie die specifiek geschikt zijn voor plaatsing in het parochieblad. Met deze digitale toezending komt het bisdom tegemoet aan de wens die door een aantal parochies is uitgesproken.
De toezending van parochiebladeninformatie zal in ieder geval duren tot de zomer van 2009. Daarna wordt dit initiatief geëvalueerd.

TOEKOMSTIGE PAROCHIES OP 17 APRIL BEKEND

Op 17 april aanstaande presenteert bisschop Hurkmans het meerjarenbeleidsplan voor het bisdom. Dan wordt ook bekend welke de naar schatting 55 parochies zullen zijn die worden verdeeld over de twaalf recent opgerichte nieuwe dekenaten.

KANT-EN-KLAAR PROGRAMMA

Deze parochiebladenservice bevat een handig programma-overzicht van het Geloofsfeest, dat plaatsvindt van 8 tot 17 mei. De opmaak is te gebruiken zoals deze in het PDF-bestand (vier pagina's) en is daarmee uitneembaar, indien deze in het midden van het parochieblad ('bij het nietje') wordt opgenomen.
<naar de downloadpagina>

MARIA-OMGANG EN HEILIGEN IN PROCESSIE TIJDEN GELOOFSFEEST

In een aparte bijdrage worden alle parochianen van het bisdom opgeroepen voor de openingsmanifestatie en -viering van het Geloofsfeest en voor de Maria-omgang op Moederdag, zondag 10 mei.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR GELOOFSFEEST

De tweede bijgevoegde aanbeveling voor de parochiebladen betreft een oproep voor vrijwilligers voor het Geloofsfeest. Voor deze groot opgezette bisdombrede manifestatie worden nog de nodige ‘handjes’ gezocht. Iets waar uw talenten van pas komen?

<meer>

Op de webpagina Parochiebladenservice vindt u deze maand de volgende downloads:

Afbeeldingen

- Logo 450 jaar Bisdom kleur (jpg; 1181/698 pix; 289 kB)
- Logo 450 jaar Bisdom kleur transparant web (gif; 400/237 pix; 7,31 kB)
- Logo 450 jaar Bisdom zwart/wit (tif; 1181/717; 2,43 MB)
- Webbanner HIJ GELOOFT IN MIJ (Flash animatie; 226 kB)

Teksten

Parochiebladeninformatie 23 maart 2009
- uitneembaar programmaoverzicht Geloofsfeest (1van2) in PDF-formaat
- uitneembaar programmaoverzicht Geloofsfeest (2van2) in PDF-formaat
- uitneembaar programmaoverzicht Geloofsfeest (1van2) in Word-formaat