21 MRT

Tieners & jongeren welkom in Zeeland op Palmzondag

Tieners & jongeren welkom in Zeeland op Palmzondag Tieners en jongeren uit het Bisdom van 's-Hertogenbosch zijn op 5 april welkom in Zeeland voor de jaarlijkse Palmzondagmanifestatie. De diocesane viering van Palmzondag wordt elk jaar door een andere regio georganiseerd en dit jaar is het de beurt aan regio Uden-Zeeland.

Rondom het kerkplein in Zeeland vindt op 5 april een afwisselend programma plaats. Speciale gast dit jaar is pater Thomas van de Broeders van Sint-Jan. Hij zal de aanwezigen binnenvoeren in de brief die de paus bij gelegenheid van Palmzondag heeft geschreven aan de katholieke jeugd. Het thema van deze brief is de hoop: “Wij stellen onze hoop op de levende God” (Tim. 4,10) In workshops krijgen de tieners en jongeren de kans zich deze boodschap eigen te maken. Er zijn heel actieve workshops voor wie graag de handen uit de mouwen steekt, maar ook verdiepende voor wie wil doorpraten en doordenken over dit rijke thema.

Hoogtepunt van de dag is de liturgische viering van Palmzondag in de Jacobus de Meerdere kerk in Zeeland. De jongerenkoren Gˆojo en Deux Bornes uit Zeeland en Uden en de tieners en jongeren van “Samen onderweg” en “Het Honk” dragen hun muzikale steentje bij aan de viering met bisschop Hurkmans. Ontmoeting is belangrijk en daarom wordt de dag begonnen en afgesloten met een maaltijd. Onze eigen bisdomband Live 4 Christ zorgt voor de muziek.

De brief van de paus is hier te downloaden. Aanmelden kan nog via onderstaand formulier. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma Palmzondag 2009
11.30u Inloop/Lunch
12.30u Opening door de Bisdomband Live 4 Christ
13.00u Inleiding op de brief van de Paus
13.30u Workshopronde 1
14.15u Pauze
14.30u Workshopronde 2
15.45u Pauze
16.00u Vraaggesprek met Mgr. Hurkmans
17.00u Palmzondagviering met Mgr. Hurkmans
18.30u Diner(buffet)
20.15u Afsluitend optreden door de Bisdomband L4C
21.00u Einde

Locatie: Kerkstraat 51, 5411 EA Zeeland.

Voor meer informatie, klik hier
21-03-2009