20 MRT

Dekenale indeling bisdom Den Bosch

Na overleg met en op verzoek van de twaalf dekens die in het bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn benoemd heeft bisschop Hurkmans besloten de dekenale indeling op enkele punten aan te passen.

Het dekenaat Eindhoven omvat ook de parochies in Veldhoven, Aalst Waalre, Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Mierlo-Hout blijf bij het dekenaat Helmond-Asten en Biezenmortel hoort bij het dekenaat Tilburg. Best, Son en Breugel, alsmede Gemonde komen bij het dekenaat Veghel - Sint-Oedenrode. Deken van dit dekenaat wordt V. Blom. Het dekenaat Geldrop - Valkenswaard krijgt F. Spooren als deken.

Op 17 april maakt het bisdom haar nieuwe beleid bekend, waaronder de verdeling van de ongeveer 55 nieuwe parochies binnen de twaalf recent opgerichte dekenaten. In september 2009 worden de eerste twaalf parochies bekend die als eerste een nieuwe parochie zullen gaan vormen. Er wordt begonnen met één nieuwe parochie per dekenaat. Het totale proces van de vorming van de 55 nieuwe parochies duurt van 2009 t/m 2020.

Dekenale regio

Deken