Nieuws

17 MRT

Sien Hommeles MBO-uitblinker van 2009

Sien Hommeles, medewerkster van de dienst Jeugd en Jongeren, is donderdag 12 maart verkozen tot MBO-uitblinker van het jaar 2009 van De Rooi Pannen college te Eindhoven. Deze eretitel ontving zij mede door haar ‘uitmuntende prestaties’ tijdens haar stageplaats op het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch, waar zij zich inzette voor de Wereldjongerendagen die in 2008 in Sydney werden gehouden.

Voor de organisatie van de Wereldjongerendagen reisde Sien zelf ook naar Australië en voerde zij dagelijks de regie over een honderdtal jongeren uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Met een flinke dosis kennis, organisatievermogen en de kunst van anticiperen en delegeren, slaagde ze cum laude voor haar opdracht.

Op dit moment loopt ze naar volle tevredenheid haar laatste week stage bij een van de kantoren van de ANWB-VVV in Uden. Sien heeft de beide stages afgerond met een tien. Opmerkelijk was dat ze in haar presentatie heel duidelijk getuigde van haar katholiek geloof en haar kerkbetrokkenheid. De jury roemde met name dat aspect in haar dat ze ergens voor stond en dappere keuzes durfde maken.

Op donderdag 7 mei a.s. neemt Sien het in Tilburg op tegen de winnaars van de Uitblinker-verkiezingen van De Rooi Pannen in Tilburg en Breda. In deze ‘finale’ strijden vier studenten om de titel MBO-uitblinker De Rooi Pannen 2009. Het artikel van De Rooi Pannen is hier te lezen.
17-03-2009