28 NOV

Kerkbalansmaterialen op weg naar de parochies

Vanaf maandag worden de door de parochies van het bisdom bestelde promotiematerialen voor de Actie Kerkbalans uitgeleverd. Een half miljoen folders, affiches, tasjes, vlaggen en ballonnen moeten de parochianen herinneren aan de jaarlijkse geldwervingsactie voor de geloofsgemeenschap.

De bestelde materialen worden in de loop van de week door TNT bezorgd op het aangegeven afleveradres. Wie een Kerkbalansvlag besteld heeft, moet nog even geduld hebben. Deze worden momenteel bedrukt en zullen begin december nageleverd worden.
In 2009 wordt Kerkbalans gehouden in de periode van 18 januari tot en met 1 februari, met als motto: "Kerkbalans, daar geef je voor".

Op www.kerkbalans.nl kunnen parochies inloggen met de aan de penningmeester van de parochie verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord. De website biedt een scala aan hulpmiddelen ten behoeve van de plaatselijke geldwerving: digitale afbeeldingen, tips voor de campagne, draaiboeken, voorbeeldmaterialen als brieven en parochiebladartikelen. De website kent ook een forum waarop parochies 'good practices' kunnen uitwisselen en elkaar om advies kunnen vragen. Parochies die niet (meer) beschikken over de inloggegevens, kunnen contact opnemen met de contactpersoon voor Kerkbalans van het bisdom.
28-11-2008