Nieuws

29 OKT

Bisschop ontvangt jongeren in eigen workshop

'Op de Koffie bij mgr. Hurkmans' heet de workshop waar jongeren voor kunnen kiezen op de Katholieke Jongerendag die zondag 2 november in de Maaspoorthallen van Den Bosch en het aangrenzende turnsportcomplex van Flik-Flak plaatsvindt. Van 14.00 tot 15.00 uur zal de bisschop in gesprek gaan met jongeren en dat mag een pittig vragenuurtje worden. "Ik hoop op frisse geesten en moeilijke vragen" vertelt hij. De bisschop houdt ervan uitgedaagd te worden, maar enkel om de moeilijkheid gaat het hem niet: "Echt in gesprek gaan doe je pas als je écht moet nadenken."

Gezouten programma
Tijdens de Katholieke Jongerendag worden ook de tieners en jongeren uitgedaagd. Het thema 'Zout' wil hen inspireren smaakmakers te zijn in de samenleving. Hiertoe kunnen jongeren en tieners kiezen uit verschillende 'flavours' (workshops). Het Bisdom van 's-Hertogenbosch zal tijdens de KJD met een pizza-actie ook de aandacht vestigen op haar jubileumbedevaart naar Rome die van 25 tot 30 oktober 2009 plaatsvindt.

Bisschop Hurkmans, op deze foto poserend in de sporthal van de turnvereniging, werd vorig jaar geopereerd aan een hernia: "Ik kan nu staan en lopen zo lang ik wil en voel niets meer van mijn rug, eigenlijk gaat het beter dan voorheen, omdat ik een goede houding heb aangeleerd door te oefenen, daar ben ik gelukkig mee."
29-10-2008