23 OKT

Bisdom doet het licht uit

Het bisdom Den Bosch vraagt parochies om in de nacht van 25 oktober hun eventuele buitenverlichting uit te (laten) schakelen in de zogeheten ‘Nacht van de Nacht’. Het bisdomkantoor in Den Bosch zal haar buitenverlichting doven en ook de Sint-Jan zal niet verlicht zijn. Het bisdomkantoor zal ook in de toekomst ’s nachts niet meer verlicht zijn.

Reclamezuilen, straatverlichting en verlichte gebouwen verstoren het levensritme van mensen en dieren en kosten bovendien veel energie. Het bisdom sluit met de oproep aan bij het initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu, dat aandacht vraagt voor de schoonheid van een donkere nacht.

Bisschop Hurkmans wil door deelname aan de Nacht van de Nacht tevens de aandacht vestigen op het olielampje, de Godslamp, die in iedere kerk altijd brandt. “Dit duidt aan dat het Licht van het leven onder ons is en blijft branden,” aldus de bisschop.

In het bisdom doen de volgende gemeenten mee: Heeze-Leende, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Nuenen, Oisterwijk, Someren, Uden en Veldhoven. De lichten van de Rabobank in Best en Eindhoven, de Van Lanschot toren in Den Bosch, het hoofdkantoor van energieleverancier Essent en van de Universiteit van Tilburg zullen ook gedoofd zijn.

Zie ook
www.laathetdonkerdonker.nl