21 OKT

KISI's terug na week in Oostenrijk

Hard geoefend, dát hebben de Nederlandse KISI-kids zeker. Want in mei 2009 hopen ze, tijdens het diocesane Geloofsfeest, samen met Oostenrijkse kinderen de musical “De Barmhartige Vader” uit te voeren. Twintig Nederlandse KISI’s waren een week in het aan de Traunsee gelegen KISI-Haus te gast, waar ze ook genoten van de ligging aan het meer en het uitzicht op de bergen.

Het programma bestond uit samen oefenen met zingen, dansen en acteren, maar ook uit samen eten, bidden en uitstapjes (zoals zwemmen, roeien op het meer en een bergwandeling maken). Een hoogtepunt was de ontmoeting met het internationale KISI-koor, zo’n 130 duitstalige jongens en meisjes. De Nederlandse kinderen mochten niet alleen samen met hen zingen, maar ook voor hen optreden! Na zaterdagavond nog de H. Eucharistie gevierd te hebben en na een nachtelijke busrit, kwamen de Nederlandse KISI’s samen met hun begeleiders zondagochtend, moe maar zeer tevreden thuis.
Nu volgen er natuurlijk nodig de nodige repitities in eigen land, om helemaal klaar te zijn voor de optredens volgend voorjaar in het kader van het diocesaan Geloofsfeest. Tijdens de tournee zullen vooral basisscholen worden bezocht.

Op www.kisi.at is een leuke fotoimpressie te vinden van de bijeenkomst van onze Nederlandse kinderen met het internationale koor.

21-10-2008