Nieuws

08 OKT

Eerste spiritualiteitsdag met Paulus

Bijna veertig mensen woonden de eerste spiritualiteitsdag van dit werkjaar bij, afgelopen maandag 6 oktober in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. De dagen staan dit werkjaar in het teken van Paulus.

Marc Heemels, nu pastoor van Eijgelshoven in Limburg maar van 2001 tot 2007 studerend aan het Pauselijk Bijbelinstituut in Rome, introduceerde de persoon en het leven van Paulus bij de aanwezigen. Paulus kwam er in al zijn bevlogenheid uit naar voren als iemand die, écht geraakt door Christus, steeds weer mensen en situaties met liefde benaderde.

Maandag 10 november is de volgende spiritualiteitsdag. Dan zullen Filip de Rycke, priester van ons  bisdom en docent aan het St. Janscentrum, en Ellen Kleinpenning, directeur van het diocesaan vormingscentrum Paulus’spiritualiteit, zijn ‘In Christus zijn’, belichten.

Mensen hebben zich al kunnen opgeven voor deze dag, maar wie nog interesse heeft, is welkom: Opgave in ieder geval vóór 3 november bij Mevr. A. van der Els, bisdom van ’s-Hertogenbosch, postbus 1070, 5200 BC ’s-Hertogenbosch, tel. 073 – 6125488, of per e-mail.


08-10-2008