Nieuws

25 SEP

Drukbezochte bijeenkomsten over Navision

Op maandagavond 22september en donderdagmorgen 25 september j.l. hebben ca 100 mensen van verschillende parochies van ons bisdom een bijeenkomst bijgewoond over Navision, een computersoftwarepakket waar veel parochies al mee werken. Het aantal aanmeldingen was aanzienlijk groter dan aan plaatsten beschikbaar was.

De organiserende dienst Financiën van het bisdom moest dan ook enkele parochies vragen minder afgevaardigden te sturen dan aanvankelijk was gepland danwel mee te doen met een volgende bijeenkomst en hier is positief op gereageerd. Voor deze parochies is een vervolgsessie gepland op dinsdagmiddag 27 januari 2009 om 14.00 uur. De betreffende parochies zullen daar nog schriftelijk over worden geïnformeerd.

In de gehouden bijeenkomsten zijn een aantal zaken met betrekking tot Navision besproken. Het programma was als volgt:

Waarom een overstap naar Navision?
Drs diaken Peter Broeders, directeur- econoom van het bisdom is nader ingegaan op deze vraag. (presentatie)

Het Navisionproject
De heer Stef van der Steen van het landelijke projectbureau is nader ingaan op de opzet, samenhang en aanpak van het hele project. (presentatie)

De financiele module
De heer Peter Maas, penningmeester van de parochie St. Ceacilia te Berkel Enschot, vertelde over zijn aanpak en ervaringen met de overgang naar de financiële module in het afgelopen jaar. (presentatie)

De opmaak en rapportage van de jaarrekening
Mevrouw Marike Mostard van het administratiekantoor ABAB is nader ingaan op de vraag hoe, nadat alle boekingen zijn verricht, een goede jaarrekening kan worden verkregen. (presentatie)

Werking van de Helpdesk
De heer Bram van Dijk van  automatiseringsbedrijf GAC is nader ingaan op de vraag op welke support U kunt rekenen van de kant van GAC bij de overgang naar en werking met Navision. Ook Paul Velthuis van GAC was aanwezig. (presentatie)

25-09-2008