Nieuws

18 SEP

Bisschop naar jubilerend gezinsinstituut

Zaterdag 27 september viert het R.K. Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding haar 20 jarig bestaan. Bisschop Hurkmans, bisschop-referent voor huwelijk en gezin, is hoofdcelebrant bij de eucharistieviering en verzorgt de preek. In Zeist is een landelijke gezinsdag me als thema ‘Connected’, waarbij het duo Elly en Rikkert een speciaal kinderconcert geeft. Voor de volwassenen is priester M. Wagemaker hoofdspreker en zijn er workshops over gezin en parochie, de theologie van het lichaam, en opvoeding. 

Het IHGO werd in 1988 opgericht om het geloofsleven van katholieke gezinnen te bevorderen en hun onderlinge verbondenheid te stimuleren. Hiertoe worden bezinningsdagen en gezinsdagen georganiseerd. Ook geeft het IHGO publicaties uit zoals het gezinsboek ‘Ons Dagelijks Brood’.

IHGO is samen met Katholiek Nieuwsblad de initiatiefnemer van http://www.katholiekgezin.nl/, een ontmoetingsplaats op internet voor gehuwden en gezinnen. De gezinssite die inmiddels een jaar in de lucht is, biedt dagelijks nieuws en actualiteiten, praktische tips over huwelijk en opvoeding, een grote verzameling gebeden, een forum waarin men zijn eigen vragen kan stellen, een stelling/column waar men op kan reageren, links naar het netwerk van gezinsorganisaties en een grote hoeveelheid informatie en achtergronden over geloof en gezin.

Meer informatie en opgave voor de gezinsdag op 27 september: http://www.ihgo.nl/ of info@ihgo.nl

18-09-2008