07 SEP

Kardinaal Danneels bij opening jubileumjaar

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel, Godfried kardinaal Danneels, spreekt over evangelisatie tijdens de opening van het jubileumjaar van het Bisdom van 's-Hertogenbosch op vrijdag 12 september. De Belgische kardinaal gaat in zijn lezing in op de vraag waarom evangelisatie van belang is.

Het bisdom heeft in de aanloop naar zijn 450-jarig jubileum gewerkt op basis van een vijfjarig evangelisatieprogramma. Na een Jaar van de Wereldjongerendagen, van de Missie, van het Gebed en van de Vorming is komend jaar het "Jaar van de Evangelisatie". Op het programma staan onder andere het Open Kerkweekend op 13 en 14 september, een diocesaan Geloofsfeest in Den Bosch in mei 2009 en een pelgrimage naar Rome in oktober 2009.

Er is zeer veel animo voor de opening van het jubileumjaar. Het bisdom heeft vanwege de grote belangstelling helaas mensen moeten teleurstellen die het programma in het Theater aan de Parade in Den Bosch graag hadden willen bijwonen. Voor dit programma zijn toegangskaarten uitgegeven. De Eucharistieviering met bisschop Hurkmans en kardinaal Danneels die om 18.30 uur in de Sint-Janskathedraal plaatsvindt, is wel voor iedereen toegankelijk.

Mensen die graag de lezing van kardinaal Danneels hadden willen horen, kunnen in de week na 12 september op de bisdomwebsite terecht voor een geluidsopname van de lezing.

07-09-2008