Nieuws

02 SEP

Bisdom start kindermusicalproject

Na enkele zeer geslaagde optredens van de Oostenrijkse kindermusicalgroep KISI-KIDS tijdens het jubileum van kinder- en jeugdwerk Samuel in oktober 2007, heeft het Bisdom van 's-Hertogenbosch besloten tot een samenwerking tussen de KISI-KIDS en een nog samen te stellen Nederlandse groep van 30 kinderen rondom het bisdomjubileum in mei 2009. Uit deze samenwerking moet een Nederlandse groep KISI-KIDS ontstaan, die ook na het bisdomjubileum verder gaat met zingen, dansen en optreden.

In de herfstvakantie reizen de Nederlandse deelnemers naar Oostenrijk om kennis te maken en te oefenen met de Oostenrijkse groep. Ze studeren gezamenlijk een musical in, die ze vervolgens tijdens het diocesane Geloofsfeest opvoeren bij het kinderprogramma en op diverse basisscholen in het bisdom. Daarnaast is er een CD-opname gepland. Na het Geloofsfeest wordt het project gecontinueerd in Nederland en kan de groep uitgebreid worden met nieuwe kinderen.

Voor de samenstelling van de Nederlandse groep worden geen audities gehouden; als selectiecriterium wordt de volgorde van aanmelding aangehouden. Het uitgangspunt van KISI-KIDS is namelijk dat de meeste kinderen na voldoende oefening zonder problemen in een koor meezingen, ook al kunnen ze misschien in hun eentje niet veel zuivere tonen produceren.

Meer informatie over het project.

02-09-2008