23 AUG

Misdienaars leggen ziel in graffiti bisdomkantoor

De bezoekers van de Bossche warenmarkt, die vanwege de kermis deze week is uitgeweken naar de Parade, keken hun ogen uit. Een groep van dertig misdienaars veranderden de tijdelijke omheining van een deel van het bisdomkantoor in een eigentijds tableau rond het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging en het Laatste Avondmaal.

Zo’n honderdvijftig kinderen – jongens en meisjes, van klein tot groot - waren zaterdag te gast op de vierde diocesane misdienaarsdag. ’s Morgens vierden zij met de bisschop eucharistie in de kathedraal, waarna er een programma was in het Sint-Janscentrum.  Onder leiding van kunstenaar Eugene van Heijnsbergen gingen de oudste misdienaars gekleed in plastic poncho’s en gewapend met spuitbussen naar het bisdomkantoor aan de Parade, waarvan een deel van de gevel tijdelijk in de steigers staat. De komende maanden vinden er namelijk onderhoudswerkzaamheden plaats aan het dak van de monumentale panden en het schilderwerk aan de buitenkant.  Het betreft een ‘wandelende’ constructie, want naar verwacht over drie tot vier weken verhuist de steigerconstructie naar de achterzijde, om daarna terug te keren naar het bisschopshuis en het resterende deel van het kantoor aan de Parade. In november moeten de werkzaamheden naar planning gereed zijn.

De jonge graffiti-kunstenaars leefden zich zichtbaar met plezier uit met de verfspuit. Pas toen enkelen voorstelden om de eigen parochiekerk ook een fris kleurtje te geven, ging de rem erop.

23-08-2008