Nieuws

20 JUN

Bisdomjongeren klaar voor Sydney

Over nog geen drie weken zullen 100 jongeren uit het bisdom van ’s-Hertogenbosch vertrekken naar het verre Australië. Vanuit Nederland zullen er in totaal 700 gaan. De vluchtgegevens zijn bekend en de laatste voorbereidingen worden getroffen.

Sien Hommeles (19), die voor haar opleiding Toerisme nu fulltime als medewerker van de dienst Jeugd en Jongeren voor de WJD aan de slag is, heeft het er druk mee. Met haar hoofd is ze al in Sydney, maar ze heeft haar handen vol met deelgroepen, programma’s, vervoer en gadgets. Tussendoor vinden er ontmoetingsdagen plaats voor alle WJD-pelgrims. Sien blikt terug op de laatste weken. “Onlangs zijn er twee landelijke weekenden gehouden speciaal voor de deelgroepleiders. Tijdens deze weekenden hebben de deelgroepleiders extra uitleg gekregen over het omgaan met bepaalde situaties. Dat waren erg leerzame maar zeker ook gezellige weekenden. Daarnaast is er ook een informatiebijeenkomst geweest voor de ouders van de jongeren die naar de WJD gaan uit bisdom Den Bosch. Tijdens deze avond hebben de ouders de laatste informatie te horen gekregen en hebben ze gelegenheid gehad tot vragen stellen.”

Uitzwaaien op het Tuinfeest

28 juni zal het laatste moment zijn dat iedereen elkaar ziet voor vertrek. Voorafgaand aan het Tuinfeest voor jongeren is er een klein programma in de deelgroepen zoals die in Sydney gelden. Het aansluitende Tuinfeest is voor alle jongeren uit het bisdom, ook voor wie de tocht ‘down under’ niet gaat maken.

Gehakt- en voetbal
Hanneke Pelders (27) gaat ook naar Sydney. Maar voordat zij te gast is in Australië, is zijzelf gastvrouw. Voor het eerst wordt het jaarlijkse Tuinfeest namelijk in Drunen georganiseerd. Hanneke is er zeker van dat het een gezellige boel gaat worden in Drunen. “De pastorietuin ligt er sinds een jaar piekfijn bij en achter de kerk is een open veldje waar een balletje kan worden getrapt”. Ideaal dus voor wie voetbalkriebels heeft een dag voor de finalewedstrijd van het EK. En wie niet van voetbal houdt kan natuurlijk een gehaktballetje leggen op de barbecue.

Paralleldag voor ouders
Voor de thuisblijvende ouders van deelnemers aan de Wereldjongerendagen heeft het Bisdom ook een programma. Via een live verbinding kunnen zij op zaterdag 19 juli in het centrum van de Focolarebeweging in Nieuwkuijk op groot scherm hun kroost groeten en een deel van de avondwake in Sydney volgen.

Meld je aan
Opgave voor de het Tuinfeest kan tot 24 juni via dit contactformulier. Ouders en verzorgers van deelnemers die zich nog niet hebben aangemeld voor de paralleldag kunnen zich tot 11 juli hier opgeven. Meer informatie over de activiteiten die dienst Jeugd en Jongeren organiseert is te vinden op de website: www.bisdomdenbosch
20-06-2008