18 JUN

Juni editie Bisdomblad: Wat vertel ik mijn kind?

'De jeugd heeft de toekomst’ is ook in de kerk een gevleugeld gezegde. Menig parochie doet haar uiterste best om anno 2008 verantwoord jeugdwerk aan te bieden en daar waar de schaal in de parochie te klein is, helpt het bisdom om regionale initiatieven van de grond te krijgen. Het Bisdomblad van juni heeft als thema: "Wat vertel ik mijn kind?"

“Als ik kinderen zou hebben, zou ik ze leren bidden”, vertelt mgr. Hurkmans in zijn Woord van de bisschop. Het gebed dat kinderen leren, dragen ze de rest van hun leven mee. “Daarmee geef je ze iets mee voor de rest van hun leven”, aldus mgr. Hurkmans.
Je kunt als ouder niet meer doen dan het geloof ‘voorleven’, ervan getuigen en bidden om genade voor de kinderen dat hun hart geraakt wordt, schrijft Brechje Loenen, zelf moeder van jonge kinderen. Ze gunt ons een inkijkje hoe zij en haar man daarmee omgaan.
Yvonne Koopman-Snep interviewde Bart Jansen, een van de begeleiders van de kinderwoorddienst in de parochie van Neerkant. Hoe gaan we de kinderen, buiten de sacramentvoorbereiding, inleiden in het geloof, is de kern van dit artikel.
Bas van Pampus geeft antwoord op de vraag: Eerste Communie en Vormsel… en hoe verder? In dit artikel een overzicht van wat er voor de jeugd op de markt is aan cursussen en projecten.
Peter van Zoest sprak met de coördinator van de dienst Jeugd en Jongeren van het Bisdom, Tom Costjens. Hij vertelt over het hoe en waarom van het bisdomaanbod.
Levensvragen  van kinderen bij de dood. Dat is geen gemakkelijk onderwerp maar het raakt de parochie wel. Dr. Riet Fiddelaers is expert op dit gebied. Kinderen gaan gesprekken hierover niet uit de weg, belangrijk is dat wij deze ontmoeting met hen aandurven, is haar conclusie.
Temidden van de vele koren die Nederland rijk is, neemt het kinderkoor een bijzondere plaats in. Het zijn deze koren waar de generatie van morgen kennis kan maken met de cultuur en het geloof van heden en verleden, schrijft Jeroen Felix naar aanleiding van het priject ‘Als het groene hout…”
Emmy Tilma vertelt over de nieuwste website voor katholieke kinderen: www.lisaendaan.nll  en u leest in dit nummer over Kinderwerl Samuel, met een winkel in Oisterwijk.

Nog geen abonnee? Ontvang dan het Bisdomblad twee maanden gratis op proef.

18-06-2008