06 JUN

Kerkhof Niftrik onderdeel fietsroute

Fietsers die interesse hebben in monumentale graven worden daar in Niftrik op gewezen via speciale bordjes met de naam Kerkpad. Drie kerkbeheerders van de Damianuskerk hebben samen met vrijwilligers niet alleen de calvarieberg op het kerkhof hersteld, maar ook gezorgd dat dit monumentale kerkhof goed te vinden is op de route van de dijk richting kerk.

“Uit oude documenten bleek dat er vroeger al een kerkpad was langs het kerkhof dat door boeren uit de omgeving werd gebruikt,” vertelt Ton in ’t Veen. Vanaf nu zijn de monumentale graven in het 550 zielen tellende dorp makkelijk te vinden voor fietstoeristen.

Het bisdom is voorstander van het opnemen van kerken, kapellen en begraafplaatsen in fietsroutes en roept parochies op dit concreet vorm te geven tijdens Open Monumentendag op 13 en 14 september. Geadviseerd wordt contact te zoeken met gemeenten en locale VVV's omdat deze instanties vaak publicaties uitgeven voor toeristen. Het huidige Jaar van het Religieus erfgoed is een goede aanleiding dit te doen.
06-06-2008