04 JUN

Eerste regionale tienerdag Meierij

Op de zaterdagavond 31 mei ging in de tuin van de pastorie van de parochie Heilige Michaël te Sint Michielsgestel, het dak eraf. Het is het eerste regionale tienerfeest die het resultaat is van het inéénslaan van de handen door jongerenwerkers uit de Meierij. Het uitbundige tienerfeest met vijftig deelnemers, zat vol avontuurlijke ingrediënten: multimediale jongerenviering, BBQ, openlucht disco en spelletjes. Vriendschap, hallo… contact, daar was het om te doen!

Kerk mag, ook na je Vormsel!
Voor en door jongeren: oudere jongeren uit de regio geholpen door enthousiaste tieners blazen het feest leven in. Kerk mag, ook na je vormsel! Vormelingen uit windstreken als Schijndel, Boxtel, Sint Oedenrode, Den Dungen en Sint Michielsgestel zijn uitgelaten als discopastor de Gilde uit Boxtel verschijnt. Naast priesterschap is een drive show zijn passie. Twee van zijn acolieten ontpoppen zich tot DJ onder het dak van de blote hemel. Maar de avond begint lekker serieus. Twee jongeren, Jessica van Helvoirt uit Boxtel en seminarist Stefan Schevers uit Esch, doen de openingsact in de viering. Iemand is down en hoort alleen nog zijn eigen echo. Maar dan hoort hij in de echo... I love you ... zou dat God zijn geweest? Zeker... de jongeren van Jopma uit Sint Oedenrode zingen enthousiast en schwingen you 've got a friend.

Barbecue
Daarna lekker bunkeren, de BBQ is warm en ook de disco draait warm. José van de Brand uit Sint Oedenrode wijdt de tieners in wilde spellen. De magistrale pastorietuin wordt een speelplaats waar tieners elkaars ballon aan diggelen trappen! En de winnaar die krijgt Twiti, de mascotte van de avond. Jongeren die erbij waren, weten hoe daar om gevochten is.

Stefan Schevers

04-06-2008