Nieuws

26 MEI

Kardinaal Simonis bezoekt parochiemissie Waalwijk

Van zaterdag 31 mei tot en met zondag 15 juni vindt in de H. Antonius van Paduaparochie in Waalwijk de tweede parochiemissie plaats. Aan de hand van het thema ‘Het vuur aanwakkeren’ gaan twee weken lang mensen uit de parochie op huisbezoek en zijn er tal van vieringen en activiteiten. Ze worden bijgestaan door leden van de Sion Community uit Engeland en mensen van het Bisdom van 's-Hertogenbosch.

Op dinsdagavond 3 juni richt kardinaal Simonis een bemoedigend woord tot de ‘Antonianen’, ter ondersteuning van de parochiemissie. Kardinaal Simonis woont sinds zijn afscheid van het aartsbisdom in Abdij Mariënkroon in het Brabantse Nieuwkuijk, tussen Den Bosch en Waalwijk. “Toen hij in Nieuwkuijk kwam wonen, heeft hij gezegd dat hij waar mogelijk dienstbaar wil zijn aan de parochies in de omgeving. Pastoor Allan heeft de parochiemissie aangegrepen om hem uit te nodigen in Waalwijk”, aldus mevrouw Scheures, lid van de stuurgroep Parochiemissie.

In de eerste week van de parochiemissie is er daarnaast een terugkomviering voor 54 eerste communicanten en worden bewoners van de wijken Antoniusparochie, Bloemenoord, Zanddonk en Meerdijk bezocht. Hiervoor zijn met name de ouders van de communicanten en de vormelingen benaderd. Het eerste deel van de parochiemissie wordt op zaterdag 7 juni afgesloten met de toediening van het H. Vormsel aan 22 tieners.

In de tweede week van de parochiemissie is het thema ‘ vieren’. Het eerste deel van de week worden de omwonenden van de parochie per wijk uitgenodigd voor een viering. Tevens is er een speciale middag voor de zieken, en een seniorenmiddag. Op vrijdag 13 juni wordt het patroonsfeest van de parochie gevierd met een themaviering over Antonius van Padua. Ook de vele vrijwilligers in de parochie worden deze week in het zonnetje gezet op een vrijwilligersavond waarvoor heel toepasselijk ‘Het vuur uit de sloffen lopen’ als dagthema gekozen is. Mevrouw Scheures: “We hebben enkele activiteiten die we andere jaren ook organiseren nu in deze twee weken van de parochiemissie geconcentreerd. Deze activiteiten op zich zijn misschien kleine lucifers, maar als je ze allemaal tegelijk aansteekt ontstaat er een groot vuur”.

Op zaterdag 14 juni organiseert de scoutinggroep Mgr. Bekkers een spellendag voor leerlingen van groep 3 t/m 8. De parochiemissie wordt op zondag 15 juni afgesloten met een Eucharistieviering. In deze folder staat het complete programma met de exacte tijden vermeld.

De parochiemissie is een initiatief dat overgekomen is uit Engeland, waar het een groot succes bleek. De bedoeling is om de kerk op een eigentijdse manier bij mensen onder de aandacht te brengen. In 2009 bestaat het Bossche bisdom 450 jaar en dat is de aanleiding voor de parochiemissie.

26-05-2008