08 MEI

Bisschop consacreert Nijmeegse studentenkerk

Zaterdag 10 mei om 11.00 uur consacreert bisschop Hurkmans de nieuwe Studentenkerk op de Radboud Universiteit Nijmegen. Op de universiteitscampus aan de Erasmuslaan verrees een nieuwe katholieke liturgische kerkruimte, een stilteruimte en een gebedsruimte voor moslimstudenten.

“Voorheen zaten we met de liturgische ruimte in een uithoek; op onze werkplek op de campus was een te kleine liturgische ruimte op de eerste etage. Nu zitten alle kerkelijke functies in één gebouw en zitten we midden op de campus, waardoor studenten ons beter weten te vinden,” vertelt Dominicaan en studentenpastor Theo Koster. De liturgische ruimte was voorheen een kantine en oogt licht en open. “In het begin was er angst dat de ruimte te intiem zou zijn om tot persoonlijk gebed te komen , maar die is na de eerste ervaringen verdwenen: je voelt je niet bekeken tijdens de vieringen”

De nieuwe studentenkerk beschikt over een grote ontmoetingsruimte met kookgelegenheid, twee cursusruimtes, vier kamers voor de drie pastores en het secretariaat en een ruime tuin. De Radboud universiteit is de hoofdsubsidiënt. Op www.ru.nl/studentenkerk (nieuw gebouw) is meer informatie te vinden.

08-05-2008